Відділення технічних наук пишається своїми педагогами!

Відділення технічних наук пишається своїми педагогами! Готуємося до III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту разом! НЦ МАНУ продовжує серію вебінарів для учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

На минулому тижні відбувся вебінар на тему «Постерний захист у точних і технічних науках», спікером якого був педагог Київської МАН - керівник секції матеріалознавства відділення технічних наук, кандидат технічних наук, доцент кафедри високотемпературних матеріалів і порошкової металургії інженерно-фізичного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», чудовий викладач, досвідчений науковець, голова журі різноманітних науково-технічних конкурсів столиці та України Анатолій Вячеславович МІНІЦЬКИЙ.

Вебінар був корисним для учасників і наукових керівників відділень технічних наук, комп’ютерних наук, математики та економіки. І брали в ньому участь манівці зі всієї України.

Одним із найновіших та найскладніших елементів ІІІ етапу Конкурсу-захисту є постерний захист. Анатолій Вячеславович ретельно підготувався до вебінару. Його презентація містила кілька розділів, посилання на нормативні документи, схеми та приклади постерів. Було розглянуто вимоги до постерної доповіді згідно нових умов III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Обговорювались вимоги до оформлення постеру, порядок проведення постерного захисту, критерії оцінювання доповіді. Учасникам були надані рекомендації щодо побудови доповіді.

Основна частина вебінару була присвячена відповідям на запитання, які ставили учасники заходу під час реєстрації.

Слухачі дізналися:

- Як підготувати постер відповідно до критеріїв наказу МОН;

- Що саме слід врахувати при підготовці до ІІІ етапу;

- Які компетентності розвиває участь у постерному захисті;

- С чого саме краще починати постерний захист;

- За якими критеріями члени журі повинні оцінювати постер і його захист, та багато іншого.

Вимоги до написання, оформлення та представлення дослідницьких  робіт:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0372-20

Вимоги до постеру:

http://man.gov.ua/upload/konkurs-zahyst/Vymohy_do_oformlennia_postera.PDF

Слід відзначити, що команда відділення технічних наук Київської МАН протягом квітня-травня ретельно готувалась до презентаційної та постерної доповіді на конкурс-захист онлайн та запрошувала на свої відео-конференції науковців і викладачів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Дуже вдячні Анатолію Вячеславовичу за змістовний та корисний вебінар!

Версія для друку Опубліковано: 22 Червня 2020