Сад Перемоги Київської МАН. Корисна троянда.

У пелюстках троянд вченими були виявлені вітаміни групи В, каротин, вітамін С, а також рідкісний вітамін К, який бере участь в кровотворенні. в них міститься калій, кальцій, мідь, йод, залізо, магній і навіть селен. Завдяки вмісту ефірної олії варення з пелюсток троянд володіє протигрибковим і антибактеріальними властивостями.
Варення з пелюсток троянд рекомендують вживати постійно, оскільки в його складі міститься не лише ефірна олія, а й органічні кислоти для кислотно-лужного балансу організму; кверцитин і рутин для контролю згортання крові та еластичності еритроцитів, а також для збільшення міцності та непроникності капілярів; глікозиди, які впливають на роботу дихальної та травної систем; природний антибіотик, який допомагає імунітету боротися з інфекціями.
А ще існує рецепт сухого варення з троянди, що готується без термічної обробки та зберігається в холодильнику. Його може приготувати кожна господиня, у якої на городі чи на дачі рясно цвітуть кущі троянд. Такі, як у заступниці директора з навчально-методичної роботи Зінаїди Олександрівни Курлової.