Подарунок педагогам Київської МАН до Дня вчителя

Подарунок педагогам Київської МАН до Дня вчителя Вихованці Київської МАН привезли з 47-ї Міжнародної виставки винаходів «INOVA» (International Innovation Show «INOVA») (Загреб, Хорватія) 3 золоті, 1 срібну медалі та 2 спеціальні нагороди.

Переможцями стали:

Поліна Ярифа, учениця школи І-ІІІ ступенів № 306 Деснянського району м. Києва, вихованка відділення екології та аграрних наук, нагороджена золотою медаллю за роботу «Оцінка забруднення повітря (PM10, PM2,5, озон) для обґрунтування заходів з охорони навколишнього середовища та здоров'я населення».

Андрій Маврін, студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», випускник відділення технічних наук отримав золоту медаль і спецприз від IBS Global E-NNOVATE за проєкт «Удосконалений пристрій для механічного очищення водної поверхні від нафтопродуктів». Це друга золота медаль Андрія, що отримана на виставці  INOVA.  У 2022 році він отримав нагороду за проєкт «Обробка шин кріовібраційним методом». 

Даниїл Дорош, студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», випускник відділення фізика та астрономії отримав золота медаль і cпецприз від Norton University of Cambodia за роботу «Молекулярний тепловий лінійний електрогенератор».

ДмитроЛапко, учень ліцею «Наукова зміна» м. Києва, вихованець відділення інформаційних технологій нагороджений срібною медаллю за роботу «Посадка модуля на Марс за допомогою штучного інтелекту».

Пишаємось вами!

Довідково:

INOVA – виставка інновацій, новинок та молодіжних проєктів. Це виставка давніх традицій – друга найстарша виставка винаходів у світі, що розпочалася в 1971 році.

INOVA розпочалася як невелика регіональна виставка винаходів, що проходила в Технічному музеї Загреба. Група ентузіастів починала з романтичної мрії створити в Загребі величезну міжнародну виставку винаходів. Їх мрія втілилась у життя. За роки свого існування INOVA об'єднала, популяризувала та представила громадськості тисячі винаходів.

INOVA заохочує та символізує інноваційний дух у Хорватії.

Сьогодні виставки проводиться Хорватською мережею винахідників та WIIPA (Всесвітня асоціація винахідників та інтелектуальної власності) й може гарантувати масовий прибуток бізнесу та високий рівень організації.

Винахідники, раціоналізатори, вчені, студенти, викладачі, дослідники, дизайнери, підприємці, молоді винахідники та будь-хто з ефектними ідеями має право подати заявку на INOVA  і взяти участь у всіх програмах заходу.

Про досягнення вихованців Київської МАН на виставці INOVA можна дізнатись тут.

 

Версія для друку Опубліковано: 02 Жовтня 2023