УКРАЇНСЬКИЙ БОРЩ – НАЦІОНАЛЬНИЙ БРЕНД КУЛІНАРНОЇ КУЛЬТУРИ

 

Борщ – одна з найпопулярніших українських страв. Існує багато різновидів та способів його приготування. 6 жовтня 2020 року відбулося засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України, за підсумками якого культура приготування борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Вперше до Національного переліку включено загальноукраїнський елемент, а не лише регіональний.

У кожній родині є свій рецепт приготування борщу. Ми пропонуємо школярам взяти участь у сімейному конкурсі під назвою «Український борщ – національний бренд кулінарної культури». Конкурс проводиться з 15 березня до 01 червня 2021 року з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.

У журі конкурсу ввійдуть представники закладів освіти всіх рівнів, діячі культури та мистецтва, державних та громадських організацій,  українські науковці. Учасникам необхідно креативно та нестандартно підійти до виконання своєї роботи, показати вміння проводити наукове інтерв’ю, продемонструвати свої знання про кулінарні традиції України, творчо представити роботу у відеоформаті.

 

За умовами конкурсу учасники повинні взяти інтерв’ю у мами, бабусі, інших родичів, знайомих та зняти короткий відеофільм (15-30 хв.) щодо приготування борщу за запитальником
(див. Положення).

Для участі у конкурсі школярам 5-11 класів потрібно зареєструватися та надіслати свої роботи до 15 травня 2021 р. на електронну адресу організаторів конкурсу: method_department_kman@ukr.net.

 

ПІДСУМКИ КОНКУРСУ

Повний список переможців

Учасниками конкурсу стали понад 250 учнів з усіх куточків України, всі вони отримали сертифікати учасників. Понад 60 школярів були відзначені грамотами у номінаціях: «Кращий респондент», «Кращий інтерв’юер», «Борщ надихає...», «Креативне відео», «Борщ в родинному колі», «Ведучий кулінарного ток-шоу».

Дипломами за І, ІІ, ІІІ місце та цінними подарунками були нагороджені:

Корець Вадим – І місце;

Ібрагімова Асура – ІІ місце; Усенко Анна – ІІ місце;

Колесніков Михайло – ІІІ місце; Загола Олександра – ІІІ місце; Жук Валерія – ІІІ місце.

 

Майже 40 учнів отримали грамоти Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, а також Національна спілка краєзнавців України вручила грамоти респондентам та колективам закладів освіти.

Окрему відзнаку від Євгена Клопотенка отримали троє учнів.

Національний центр «Мала академія наук України» подарував сертифікати на відвідування Першого державного музею науки.

 

Результати Конкурсу розміщені на сайті Комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді» https://kman.kyiv.ua/  та Національної спілки краєзнавців України http://nsku.org.ua/

З конкурсними роботами переможців Конкурсу Ви зможете ознайомитись на офіційному YouTube каналі Київської МАН.

ОРГКОМІТЕТ

Переможці Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді «Український борщ – національний бренд кулінарної культури»

 

Версія для друку Опубліковано: 31 Серпня 2021
Помилка...
Запит підтверджено!
Увійдіть, використовуючи новий E-mail.
Запит підтверджено!
Увійдіть, використовуючи новий пароль.
Реєстрацію підтверджено!
Увійдіть, використовуючи свій E-mail і пароль.