Тарас Шевченко. Від романтика до пророка.

Тарас Шевченко. Від романтика до пророка. Тарас Шевченко - наш сучасник, його слова - то правда сьогодення! Стало традицією, на початку березня вшановувати пам'ять великого Кобзаря, по всій Україні проводяться Шевченківські дні. Тарас Шевченко … відомий на весь світ український поет, прозаїк, художник і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам.

В межах освітньо-культорологічного проєкту «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми, сьогодення та перспективи» Київська МАН спільно з Гімназією НПУ імені М. П. Драгоманова, Музеєм «Становлення української нації» провели літературно-мистецьку композицію «Від романтика до пророка».

Під час заходу учні читали вірші та виконували пісні на слова Тараса Шевченка.

Насамкінець Годік Катерина Олександрівна – керівник секції фольклористики відділення української філології та мистецтвознавства, молодший науковий співробітник відділу теорії літератури та компаративістики Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка Національної академії наук України, кандидат філологічних наук, розповіла про основні напрями діяльності та видання відділу шевченкознавства Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, які можуть зацікавити юних пошановувачів Кобзаря.

Тарас Шевченко не минуле, а наш сучасник, його слова - то правда сьогодення, його творчість геніальна… Тому наше завдання – зрозуміти та осмислити її по-новому. Можливо, саме це розуміння надасть нам сили, стійкості, душевної чистоти, мудрості в щоденному подоланні труднощів і боротьбі за вільну, незалежну Україну!


Версія для друку Опубліковано: 12 Березня 2021