Київські МАНівці вшанували пам'ять Небесної сотні

Київські МАНівці вшанували пам'ять Небесної сотні Герої не вмирають! Ми не маємо морального права про Них забувати! Вони дивляться на нас з небес. Минуло 5 років з того моменту, як вони загинули – герої, яких народила Революція Гідності.
21 лютого 2020 року в Музеї «Становлення української нації» було представлено літературно-мистецьку композицію «Герої не вмирають». Вихованці Київської МАН, учні гімназії НПУ імені М.П. Драгоманова, студенти 3 курсу факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського  НПУ імені М.П. Драгоманова вшановували пам'ять героїв Небесної Сотні в рамках освітньо-культурологічного проєкту «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми, сьогодення та перспективи».   На цьому заході --літературно-музичній композиції «Герої не вмирають» -- її учасники  читали вірші, присвячені Небесній сотні, виконали музичні твори та хореографічні постановки, що відтворюють дух тих подій.

Під час заходу учні прагнули показати, що Герої Небесної Сотні -- це люди, які повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього нашої країни. Вони були звичайними людьми - науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями... І всі вони віддали найдорожче - життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі.

 

Версія для друку Опубліковано: 24 Лютого 2020