Актуальні проблеми розвитку музейної справи

Актуальні проблеми розвитку музейної справи 04 липня 2019 року педагогічні працівники Київської Малої академії наук учнівської молоді взяли участь у Другому Всеукраїнському Музейному Форумі, який проходив у місті Переяслав-Хмельницький. Засідання форуму відбулися в приміщенні ДЗВО «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди». На форумі піднімалися питання, що стосувалися актуальних проблем розвитку музейної справи в Україні.

Під час роботи секції «Музейники, музейна освіта та музейна педагогіка» завідувач відділу навчально-виховної роботи, керівник секції педагогіки відділення філософії та суспільствознавства Карчина Л. Я. презентувала освітньо-культорологічний проект «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми, сьогодення та перспективи». Матеріали, представлені у презентації  проекту, викликали зацікавленість у науковців. Керівник секції історії України відділення історії доктор історичних наук Маньковська Р. В. виступила з доповіддю «Музейна педагогіка в науково-дослідницькій діяльності молоді: концептуальні підходи до проблеми». Керівник секції екології відділення екології та аграрних наук кандидат біологічних наук Назаренко В.І. доповів про форми освітньо-виховної  роботи меморіального музею О. В. Палладіна.


В процесі роботи форуму відбулися майстер-класи провідних діячів музейної справи і науковців, тематичні виставки окремих музеїв, екскурсії до НІЕЗ «Переяслав» та по Переяслав-Хмельницькому, товариські зустрічі.



Версія для друку Опубліковано: 08 Липня 2019