Звичайна підсумкова з незвичайними результатами… Екологи підсумували досягнення року!

Звичайна підсумкова з незвичайними результатами… Екологи підсумували досягнення року! Кожного року у травні у Відділення екології та аграрних наук Київської МАН відбувається свято – Підсумкова сесія. І кожного разу ми намагаємось зробити це цікаво та пізнавально. А ще, щоб це стало стартом для нових досліджень. Саме тому ми обрали віртуальну МАНдрівку «Карпатським біосферним заповідником», яку провели для нас студенти Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці II.

Кожного року вони проходять практику у біосферному заповіднику, який з 1992 року входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. А для наших вихованців це можливість детальніше дізнатися про цю природоохоронну зону та підготувати роботи на Міжнародну практичну конференцію «ЮНЕСКО у дзеркалі досліджень молоді».

Хочеться сказати багато гарних слів, але нехай за нас це скажуть «сухі» цифри!

У II (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2024:

  • взяло участь – 76 учасників,
  • переможцями стали – 41 учасник,
  • нагороджені грамотою – 22 учасників.

Випробувати свої сили в конкурсі 34 вихованці секцій Відділення екології та аграрних наук Київської МАН.

На III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2024 команда відділення отримала:

  • 1 місце – 2 учасників,
  • 2 місце – 3 учасників,
  • 3 місце – 1 учасник.

За рік на Всеукраїнських конкурсах, конференціях:

  • близько 17 переможців;
  • 10 публікацій.

На міжнародному рівні:

  • участь та перемоги у 4 кращих міжнародних інтелектуальних конкурсах у Загребі (Хорватія), Махдії (Туніс), Лос-Анджелесі (США);
  • 10 публікацій у міжнародних журналах та збірниках;
  • 2 публікації у Scopus (міжнародна база даних, що дуже цінується і є визнаною у наукових колах та за оголошеною стратегією має стати найповнішим та вичерпним ресурсом для пошуку наукової літератури).

Цього року вихованка нашого відділення вперше ввійшла до складу Київської міської молодіжної ради я представниця Київської МАН та вже обрана заступником голови комітету з питань освіти та науки.

Ще одна наша вихованка стала лауреаткою Першої української премії для молодих інноваторів від компанії L’Oréal Україна….

Цей список можна продовжувати й далі…

Тож, вітаємо цьогорічних переможців, їх наукових та педагогічних керівників з науковими здобутками! Дякуємо кожному з вас, хто знайшов бажання, сили та час для спілкування на ниві наукових досліджень! Хочеться вірити, що ваші результати досягнення не тільки зацікавлять науковців та бізнес!

Попереду літо, є можливість взяти участь не тільки в міжнародних, всеукраїнських конкурсах, конференціях у наступному навчальному році, а й вже зараз гарно провести час разом з Відділенням екології та аграрних наук.

Тому запрошуємо вас доєднатися до нашої ЕКОкоМАНди!

Мріємо!

Працюємо!

Перемагаємо!

Версія для друку Опубліковано: 24 Травня 2024