Зустріч з Сергієм Комісаренком

Зустріч з Сергієм Комісаренком За ініціативи Відділення екології та аграрних наук Київської МАН в Інституті біохімії ім. О.В. Палладіна НАНУ відбулася зустріч представників низки провідних освітянських закладів з директором Інституту академіком НАН та НАМН України Сергієм Комісаренком.

Перед зустріччю з директором провідний науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАНУ, керівник секції «Екологія» Відділення екології та аграрних наук Київської МАН Володимир Іванович Назаренко провів екскурсію Меморіальним музеєм академіка Олександра Палладіна. Він розповів про заснування та розвиток Інституту біохімії, якому наступного року виповнюється 100 річний ювілей.

Академік Сергій Вікторович Комісаренко тепло привітав учнів і вчителів та повідомив про заплановані офіційні заходи, присвячені ювілею Інституту. Відбулася творча бесіда на тему досягнень науки про життя в головних напрямках. Прозвучав заклик до учнів, юнацької молоді взяти участь у підготовці до святкування ювілею Інституту. Зокрема, заплановано проведення юнацької наукової конференції в історичному аспекті за напрямками, за якими працювали й працюють співробітники Інституту.

В заході взяли участь: завідувач Відділення екології та аграрних наук Київської МАН Ісаченко О.М. та методист цього відділу Никитіна А.Д., завідувач відділу біології НЕНЦ Комендантов В.Ф., завідувач лабораторії біології КПДЮ Моргун Н.Ю. та керівник гуртка «Юні ботаніки» цього Відділу Корсак Н.О., заступник директора ліцею №155 м. Києва Чернобровкіна Л.В., вчитель біології ліцею ім. Михайла Драгоманова Назаренко С.В. із групою своїх учнів. ДУ «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України» представляли: Литвинко А. С., доктор історичних наук, завідувач Відділу історії та соціології науки і техніки та Мушкало Ю. І., к.і.н., с.н.с. цього ж відділу.

Версія для друку Опубліковано: 17 Жовтня 2024