Знайомтесь – Київська фортеця!

Знайомтесь – Київська фортеця! 8 квітня наш Музейний марафон – 2022 в рамках освітньо-культурологічного проєкту «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми сьогодення і перспективи» завітав до Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця».

Спікером заходу став заступник генерального директора з наукової роботи  музею В’ялець Андрій Васильович. У віртуальній екскурсії  він зупинився на багатовіковій історії унікального музейного комплексу загальною площею більше 10 га, створеного на базі Госпітального укріплення Київської фортеці, який включає наступні експозиції: експозицію "Історії вітчизняної фортифікації", експозицію "Історії використання споруд Київської фортеці" та експозицію під відкритим небом із оборонними валами, фортечною стіною та капонірами, а також найбільший в Європі Лисогірський форт площею 118,7 га в Голосіївському районі м.Києва.

Київська фортеця - це унікальні споруди, люди, які їх будували, які перебували тут протягом століть та які зберігають фортецю сьогодні для нас.

Музей відіграє значну роль в культурно-освітньому житті столиці. 2011 року отримав диплом фіналіста акції «7 чудес України».

Київська фортеця - це історія України, Польщі, Литви, Німеччини, Туреччини, Російської імперії та всієї Європи. Це - наша історія! 
   
Запрошуємо до віртуальної мандрівки!

Версія для друку Опубліковано: 12 Квітня 2022