Запалімо свічку у Світлиці…

Запалімо свічку у Світлиці… Навчально-просвітницьке заняття-реквієм «Запалімо свічку у Світлиці…» на вшанування пам’яті всіх закатованих голодом відбулось у відділенні філософії та суспільствознавства до 90-х роковин Голодомору.

Голодомор – є геноцидом українського народу. І скоєний він був навмисно у 1932-1933 роках очільниками радянського союзу. Скоєний з насильницькими намірами остаточно ліквідувати спротив та опір українського народу комуністичному режиму. Не могла радянська система допустити побудову Української Держави, яка б була незалежною від москви. Навіть сьогодні немає точної кількості людських жертв Голодомору. Вмирали цілі села й містечка, цілі регіони. Маємо про це говорити знов і знов, маємо пам’ятати, маємо вшановувати пам'ять загиблих.

На вшанування жертв Голодомору, у шкільному музеї-світлиці середньої загальноосвітньої школи №13 ім. І. Хитриченка учні запалили свічку пам’яті.

Захід відбувся в межах проєктів «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми, сьогодення, перспективи» та «Незламні – генетичний код української нації».

Версія для друку Опубліковано: 30 Листопада 2023