ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ: ЗАПОРУКА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ: ЗАПОРУКА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ З метою вшанування військовослужбовців Збройних сил України, формування національних поглядів на історію українських збройних формувань і ЗСУ, поглиблення історичних знань, збільшення мотивації учнів до вивчення історії України та її Збройних сил; формування світоглядних установок в умовах гібридної війни Росії проти України.

6 грудня 2023 року та з нагоди Дня Збройних сил України керівник секції «Національна безпека та оборона» відділення безпеки та оборони Київської МАН; кандидат педагогічних наук, професор Української військово-медичної академії, полковник запасу Володимир Шпортько провів лекцію-екскурсію у Національному військово-історичному музеї.

Заняття проводилось для вихованців секції «Національна безпека та оборона», більшість з яких є курсантами ДНЗ «Київський професійний  коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою». В проведенні заняття також взяли участь випускники Київської МАН, які нині служать у Збройних силах України. Учасники заходу оглянули експозиції ‒ козацьке військо, Українська народна республіка, друга світова війна і УПА,  сучасна війна РФ проти України 2014-2023 р.

Сьогодні День Збройних Сил України набув особливого значення. Наші Герої захищають країну на передовій, охороняють її кордони, територіальну цілісність та незалежність.

Низько вклоняємося усім, хто боронить нашу землю, вшановуємо тих, хто віддав за Україну своє життя, дякуємо всім, хто наближає нашу Перемогу. Дякуємо ЗСУ!

Версія для друку Опубліковано: 06 Грудня 2023