З Днем Незалежності наша люба Держава – ненька-Україна!

З Днем Незалежності наша люба Держава – ненька-Україна! На честь величного свята Великої України у відділенні філософії та суспільствознавства відбувся воркшоп «СТОВПИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ», в межах реалізації проєкту заходів національно-патріотичного виховання відділення «Незламність – генетичний код українців»

Освітня зустріч зібрала наших вихованців зі всієї України. Приєднались й учасники Літньої наукової профільної школи Київської МАН, які зараз досліджують та мандрують Карпатами, школярі з Полтави та Житомира, партнери з Черкас та Одеси, дорогі колеги КМАНівці. А ще, завітали наші вихованці, котрі зараз перебувають поза межами України. Ми ще раз пересвідчились у нашій єдності, спільності та справжній синергії, котра відчувалась навіть через зум-віконечка!

Півтора року наша незламна країна відстоює свою Незалежність, саме своє існування, наше майбутнє. Другий рік українці зброєю, витримкою, єдністю, вірою, спільними діями виборють нашу Незалежність!

У своєму привітанні Президент  України Володимир Зеленський зазначив: «Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності України. Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. У великій війні немає маленьких справ. Немає непотрібних. Немає неважливих. Це стосується і людей, і дій, і слів. Кожен може відчути себе. Кожен може спитати в себе: а де ти в українській незалежності?» 

Саме про українську незалежність для кожного і кожної, про цінності та змісти, волю та свободу, про символи та непорушність, про всесвітні наукові розвідки українців та історичну пам’ять, про традиції, віру, економічні чинники та українські бренди говорили під час онлайн-комунікації.

Виділили та зазначили «стовпи» нашої української  незалежності для всіх разом та для кожного окремо. Адже кожна, навіть малесенька,  справа, малюнок, донат, виступ на міжнародній, науковій, спортивній чи політичній арені під українським прапором – то все ті самі «стовпи». Ті самі «стовпи», які підтримують, єднають, стають «базою», підґрунтям, коренями.

На жаль через сигнал «повітряної тривоги» ми змушені були зупинити наше яскраве, цікаве, щире обговорення, усвідомлюючи небезпеку, бо живемо другий рік у повномасштабній війні.

Але ми не зупинимо нашої згуртованості, людяності, витримки, гарту. Ми продовжуватимемо працювати, навчати та навчатись, волонтерити, здобувати, вірити, битись і перемагати.

Як сказав наш Генерал, Валерій Залужний: «Мир нам був потрібен раніше, зараз нам потрібна ПЕРЕМОГА!». І це, сьогодні, є головним «стовпом незалежності» для кожного Українця.

З Днем Незалежності наша люба Держава – ненька-Україна!

Версія для друку Опубліковано: 25 Серпня 2023