З Днем Незалежності!

З Днем Незалежності! Друзі! Вітаємо всіх з головним святом нашої держави ‒ Днем Незалежності!!!

Це свято вільних людей. Людська природа створена так, що ми завжди прагнемо до особистої свободи й можливості самостійно визначати свою долю. Втім, це прагнення властиве не тільки окремим людям, а й цілим народам, які з різних причин бувають позбавлені власної державності. Незалежне життя України налічує лише трохи більше 30 років — незначний в історичному вимірі час. Але для наших співгромадян це ціла епоха, яку розпочав день 24 серпня 1991 року — тоді в залі українського парламенту було ухвалено Акт проголошення незалежності України.

Незалежність! На жаль сьогодні ми особливо відчуваємо її важливість. За даними опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова, підтримка незалежності продовжує залишатися на історичному максимумі за останні 23 роки соціологічних досліджень. Якби референдум щодо проголошення державної незалежності України відбувався сьогодні, то абсолютна більшість українців (85%) підтримали б незалежність. Бо навіть у такий важкий час українці не втрачають свою віру у вільну країну та відчувають цю силу всередині себе.  А наші воїни зробили так, що гасло «Слава Україні!» лунає світом.

Вихованці відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН, учні ліцею № 269 м. Києва підготували відеопривітання до Дня Незалежності України.  Київська МАН приєднується до їх вітань і бажає всім співвітчизникам Перемоги, мирного неба, здоров’я, та міцного духу!

Слава Україні! Героям слава!

Версія для друку Опубліковано: 23 Серпня 2024