Війна очима українських художників

Війна очима українських художників 5 липня ця тема для багатьох учасників онлайн-лекторію «Видатні діячі на захисті культурної спадщини України» стала дійсно відкриттям. Українські художники у важкий для нашого народу час не залишаються осторонь.

Доки ЗСУ та тероборона відстоюють міста, українські митці тримають зброю на культурному фронті: відтворюють воєнні події, показуючи світові жорстоку реальність – зруйновані міста, покинуті домівки, біль та втрати. Український культурний продукт сьогодні є одним із дієвих способів висвітлення теми війни в інформаційному просторі. Мистецтво як потужний рупор голосить за межами України про почуття та думки українців, демонструючи трагічні події, які відбуваються у серці Європи.

Дякуємо спікеру нашого вебінару Шевчук Тетяні Станіславівні, доктору філологічних наук, професору кафедри загального мовознавства, слов’янських мов і світової літератури Ізмаїльського державного гуманітарного університету, мистецтвознавцю Ізмаїльської міської організації Національної спілки художників України, за надзвичайно цікаву презентацію та запрошуємо всіх бажаючих переглянути запис нашої зустрічі:

Версія для друку Опубліковано: 12 Липня 2022