Старт «НЕЗЛАМНИХ»

Старт «НЕЗЛАМНИХ» Відбувся старт проєкту «Незламність – генетичний код українців», який зібрав освітян, науковців, музейників, а найголовніше, і ми цим тішимось, наших зацікавлених вихованців ‒ учнів столичних навчальних закладів.

  Презентація відбулась в атмосферній залі музею «Становлення української нації». Принагідно висловлюємо глибоку повагу та вдячність автору та засновнику музею Валерію Васильовичу Галану, заступниці директора з наукової, освітньої та рекламної роботи музею Мирославі Анатоліївні Забродській, адміністрації, всім залученим за щирість, партнерське натхнення, спорідненість та підтримку у реалізації проєкту.

З вітальним словом та напуттям до всіх присутніх звернулись: Забродська Мирослава Анатоліївна, заступниця директора Музею; Кот Тетяна Юріївна, завідувачка відділення філософії та суспільствознавства КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді»; Федунова Тетяна Миколаївна, директорка спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 міста Києва, голова «Асоціації керівників шкіл м. Києва»; Бурлаєнко Тетяна Іванівна, завідувачка кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти», кандидатка педагогічних наук, доцент; Отамась Інна Григорівна, проректорка з наукової роботи та цифровізації ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри професійної та вищої освіти ЦІПО.

Презентувала проєкт його натхненник та розробник Карчина Лариса Яківна, керівниця секції «Педагогіка» відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН. У своїй промові пані Лариса зазначила актуальність, мету, завдання проєкту та окреслила план дій на 2023-2024 навчальний рік. Ми поставили амбітні цілі, адже термін реалізації нашого проєкту – вересень 2023 року – грудень 2026 року.

Велику цікавість та захоплення викликала презентація у наших молодих дослідників. Своїми розмислами та думками поділились Тетяна Федоренко, учениця  9-го класу закладу загальної середньої освіти № 83 Святошинського району м. Києва та Олександр Македон,  учень 10-го класу середньої загальноосвітньої школи № 13 ім. І. Хитриченка.

В унісон звучали думки всіх присутніх, хоча й сльози бриніли на очах…, адже всі ми прагнемо одного – Переможного Миру для України.

Відомо, що випадковостей не буває. Проєкт стартував у Міжнародний день Миру, в час, коли звідусіль лунає заклик, щоб всі країни світу зупинили військові дії та припинити проливати кров. Проте, на жаль, наша держава продовжує страждати від агресії з боку російської федерації.

Але ми вкотре заявили про свою українську свідомість, самобутність, ідентичність, про національну гідність, суспільно-державні цінності. Власне про те, що Українці – це гарт і витримка, сміливість і єднання. Про те, що ми Тримались, Тримаємось і Витримаємо, бо ми ж – НЕЗЛАМНІ!

Версія для друку Опубліковано: 25 Вересня 2023