Софія Київська – поема в камені та фарбах

Софія Київська – поема в камені та фарбах Музейний марафон – 2022 триває. 10 червня ми здійснили онлайн мандрівку до Національного заповідника «Софія Київська». Супроводжувала нас під час віртуальної екскурсії Стромилюк Любов Василівна, кандидат історичних наук, провідній науковий співробітник науково-дослідного відділу «Інститут «Свята Софія» Національного заповідника «Софія Київська».

Ми дуже вдячні Любові Василівні за високо професійну презентацію  перлини світового рівня - Софійського собору, найдревнішого християнського храму, що повністю зберігся на східнослов’янських теренах.  Народжений добою християнізації Русі, він став колискою київського християнства, державності та культури, яка зберігає чудову давню архітектуру і найповніший у світі ансамбль оригінальних мозаїк і фресок ХІ ст. – 260 кв. м мозаїк і 3000 кв. м фресок. Вони   є  справжніми шедеврами світового мистецтва, які дійшли до наших часів з героїчної билинної доби Київської Русі, доби Володимира Великого і Ярослава Мудрого.

 Наприкінці екскурсії Любов Василівна відповіла на запитання учасників вебінару та запросила до співпраці  та консультацій по науково-дослідницьким роботам.
Запрошуємо до Софії Київської!

Версія для друку Опубліковано: 16 Червня 2022