Правова допомога

Правова допомога Правозахисник – це той, хто стоїть на сторожі верховенства права та закону, неупередженості та беззаперечного дотримання прав людини. Той, хто сповідує філософію гідності та свободи. Під час вебінару «Діти у фокусі правової допомоги: потреби, специфіка, виклики, етика», до якого приєднались юні юристи – майбутні адвокати та правозахисники, обговорювались саме ці вектори та напрямки. Організатор заходу ‒ ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у партнерстві з Вищою школою адвокатури НААУ.

У вітальному слові Назарій БОЯРСЬКИЙ, член Правління ГО «Інкубатор демократичних ініціатив», член тренерського пулу Департаменту у справах молоді Ради Європи, правозахисник, розповів про головну ідею та основні напрямки проєкту, який впроваджує ГО «Інкубатор демократичних ініціатив», зокрема реалізацію запиту щодо надання правової допомоги вразливим категоріям населення, де діти/підлітки є однією з цих категорій.

Спікери заходу: Ксенія КАРАГЯУР, правозахисниця і громадська діячка, юристка, правова аналітикиня та Світлана САВИЦЬКА, адвокатка, заступниця голови комітету Національної асоціації адвокатів України з питань сімейного права, лекторка Вищої школи адвокатури, членкиня правління Центру сімейно-правових досліджень та Студії сучасного права, кандидат юридичних наук.

У своїх виступах вона акцентували увагу на питаннях та механізмах захисту прав дитини, на поінформованості широкого кола громадськості, небайдужості та залученості.  Дитина має бути не тільки обізнаною, а й, що важливо, кожна дитина має бути почутою.

Також наводились приклади розгляду судових справ, хто є законними представниками дітей, підіймались питання сімейного права та цивільного судочинства.

Спілкування було вельми інформативним та цікавим. Багато аспектів, про які йшла мова, надалі спонукатимуть наших вихованців до дослідницької діяльності, наукового пошуку.

Модерувала захід Марія ЯСЕНОВСЬКА, тренерка Молодіжного Директорату Ради Європи, президентка Харківської обласної фундації «Громадська Альтернатива», менеджерка з прав людини в Європейському Форумі Інвалідності, експертка з прав людини, прав дитини та протидії дискримінації.

Ініціатива реалізується в межах проєкту «Сила права: мережа правників на захист соціально вразливих груп населення» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах Програми «Справедливість для всіх».

Запис події можна переглянути тут.

 

Відділення філософії та суспільствознавства висловлює щиру вдячність організаторам. Тішимось, що маємо можливість бути активними учасниками заходів та просвітницьких ініціатив, набувати нових знань, ставати обізнаними у таких надважливих питаннях.

Версія для друку Опубліковано: 12 Серпня 2024