Початок нового навчального року в секції «Архітектура та дизайн»

Початок нового навчального року в секції «Архітектура та дизайн» Секція «Архітектура та дизайн» відділення технічних наук Київської МАН в цьому навчальному році працює з 1 жовтня 2023 р. по 1 квітня 2024 р., й на початку жовтня школярів столиці запросили на перше відкрите заняття.

На занятті відбулось знайомство учнів секції

  • з керівницею Ольгою Олександрівною Гомон,  доценткою кафедри теорії архітектури Київського національного університету будівництва і архітектури, кандидаткою архітектури
  • один з одним
  • з навчальною програмою
  • з розкладом занять
  • з правилами техніки безпеки на навчальних заняттях та під час повітряної тривоги
  • з тематикою наукових робіт на Конкурс-захист МАН.

Завідувачка відділення технічних наук  Станіслава Станіславівна Ігнатова презентувала роботу відділення учням, які тільки почали навчання в Київській МАН. 

Декан архітектурного факультету професор Олександр Володимирович Кащенко, доктор технічних наук, привітав учнів секції та розповів про Архітектурний факультет, який за роки свого існування  став відомою у світі архітектурною школою, про міжнародні зв'язки та проєкти. Він висловив задоволення, що в Київській МАН вже багато років працює така унікальна секція, випускники якої поповнюють ряди студентів факультету.

На захід була запрошена Ганна Володимирівна Кузьміна, кандидатка архітектури, доцентка кафедри інформаційних технологій в архітектурі КНУБА, яка започаткувала секцію «Архітектура та дизайн» майже 14 років тому та очолювала її 10 років поспіль,  розробила навчальну програму для всієї України. Сьогодні вона є науковим керівником вихованців та випускників Київської МАН. Вона розповіла про Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН,  обговорила з вихованцями можливі теми наукових робіт й підготовку до вступу в КНУБА.

А ще учнів чекали екскурсія по Архітектурному факультету КНУБА та тестове творче практичне заняття на тему «Типи ліній» від  Ольги  Олександрівни Гомон.  Мета першого практичного заняття: навчитися викреслювати в олівці вертикальні та горизонтальні лінії різного типу, точно дотримуючись відповідності їх конфігурації та товщини.

Радіємо творчім учням секції «Архітектура та дизайн». Чекаємо всіх зацікавлених.

 

Версія для друку Опубліковано: 09 Жовтня 2023