Педагоги Київської МАН на телебаченні!

Педагоги Київської МАН на телебаченні! Керівник секції релігієзнавства відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН Карен Нікіфоров дав коментар національному телеканалу Суспільне Новини щодо впливу російсько-української війни на релігійне життя України.

Ця тема на сьогодні є вкрай актуальною, вона турбує молодих дослідників та спонукає їх до наукових пошуків. Зокрема, цьогоріч, вихованка Київської МАН, Софія Самотокіна, учениця 9 класу ПП «Київський Ліцей «Тріумф» виборола право представляти столицю на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України зі своїм науковим проєктом «Релігійна свідомість підлітків в умовах повномасштабної російсько-української війни: релігійно-соціологічний аналіз». Софія стала призеркою та претенденткою на здобуття стипендій Президента України у 2024 році з-поміж переможців III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023/2024 навчальному році.

Варто зазначити, що громадська організація «Майстерня Академічного Релігієзнавства», яка є партнеркою КЗПО «Київська МАН учнівської молоді», вже третій рік поспіль реалізує проєкт «Релігія в огні», який покликаний фіксувати та документувати пошкодження, які зазнали релігійні споруди внаслідок воєнних дій російської армії в Україні, а також убивства, поранення і викрадення релігійних лідерів різних конфесій.

Повне відео можна подивитися тут 

Версія для друку Опубліковано: 26 Серпня 2024