Парламентська просвіта: вчимося бути відповідальними громадянами

Парламентська просвіта: вчимося бути відповідальними громадянами Вихованці відділення філософії та суспільствознавства продовжують набувати нових знань у царині парламентської просвіти. Тож, на запрошення нашого доброго друга та партнера Освітнього Центру Верховної Ради України вони стали учасниками парламентського офлайн-уроку.

Під час просвітницького заходу допитливі учні та учениці Школи І-ІІІ ступенів № 218 Деснянського району міста Києва занурились у діяльність Верховної Ради України – законодавчого органу влади нашої країни. Як саме відбувається формування депутатських фракцій та груп, які функції у коаліції та опозиції. Що потрібно обов’язково враховувати народним депутатам, під час їхньої роботи у комітетах та тимчасових слідчих комісіях.

Але, як відомо, саме практикою підкріплюються отримані знання. Школярам було запропоновано відтворити роботу одного із комітетів Верховної Ради України. Обирали Голову, Секретаря, працівників Секретаріату, народних депутатів від різних політичних партій. Зачитували текст Присяги народного депутата.

А ще – розглядали петиції та розробляли законопроєкт. Було надзвичайно драйвово, насичено, захопливо та бурхливо, особливо під час узгодження та голосування!

Відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН висловлює щиру вдячність Освітньому Центру Верховної Ради України за запрошення та потужну співпрацю.

Вчимося бути відповідальними громадянами, набуваємо знань.

Версія для друку Опубліковано: 24 Травня 2024