Пам’яті Героїв Небесної Сотні «Незламні»

Пам’яті Героїв Небесної Сотні «Незламні» 19 листопада 2021 р. в межах проєкту «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми, сьогодення, перспективи» було проведено реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В заході взяли участь  наукові співробітники Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – музею Революції Гідності, учасники Революції Гідності, які з перших її днів були на Майдані – Смірнова Юлія, волонтерка; Антоніна Піпко, авторка книги про події на Майдані «Кілька історій для історії»; Анастасія Горобець, заступниця директора музею Становлення Української нації; Лідія Ткаченко, провідна наукова співробітниця відділу інтелектуального розвитку обдарованої особистості і ІОД НАПН України, кандидатка педагогічних наук, старша наукова співробітниця; Ніна Кравчук, голова благодійного фонду «Допоможи дітям України»; вчителі, батьки, учні навчальних закладів Києва та регіонів України.

В ході заходу було висвітлено події Революції Гідності, а безпосередні учасники поділилися своїми спогадами та наголосили, що ми повинні пам’ятати та не забувати героїчні сторінки історії нашої держави. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Учасники реквієму висловили думку, що Небесна Сотня своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс будувати демократичну правову систему.

Версія для друку Опубліковано: 22 Листопада 2021