Національний музей українського народного декоративного мистецтва

Національний музей українського народного декоративного мистецтва 17 травня в рамках «Музейного марафону -  2022» доцент кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат історичних наук, Дудар Ольга Володимирівна презентувала Національний музей українського народного декоративного мистецтва.

Сьогодні це один з найбільших художніх музеїв України. Його колекція була у започаткована 1899 році як одна із складових збірки новоутвореного Міського музею старожитностей і мистецтв, перейменованого у 1904 році у Київський художньо-промисловий і науковий музей. Нині музейну збірку складають понад 75 тисяч творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва України від ХVст. до наших днів.

Музей володіє найбільшою в Україні збіркою творів народного художника України Марії Примаченко (1909 — 1997), яка складає понад 500 казково-фантастичних композицій. В окремій залі представлені живописні полотна народного художника України Катерини Білокур (1900 — 1961). Вони по праву вважаються перлиною музейної колекції і належать до скарбниці світового мистецтва.

Запрошуємо разом з нами до музею: 

Версія для друку Опубліковано: 20 Травня 2022