Музейний марафон – 2022 триває

Музейний марафон – 2022 триває Юні історики знов мандрують музеями міста Києва. Нам гостинно відкрив свої двері Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького, який презентувала його директорка, кандидатка історичних наук Ольга Вячеславівна Гураль.

Після знайомства з Музеєм, докторка історичних наук, професорка, провідна наукова співробітниця Інституту історії України НАН України та провідна наукова співробітниця Музею Ольга Олегівна Ковалевська запросила нас на  кураторську екскурсію по виставці: «Роланд Франко: онук Каменяра». 

 Дякуємо, Ольго Вячеславівно та Ольго Олегівно! Завдяки Вашій яскравій та візуально насиченій екскурсії учасники  заходу відкрили для себе унікальну історичну місцину «Український Парнас» у Києві та непересічну постать Роланда Франка, дізналися про його життєвий шлях та здобутки!

Запрошуємо до Музею на виставку:

Як всі скучили за екскурсіями стало зрозумілим після відвідання Скарбниці Національного музею історії України (Музею історичних коштовностей України), де юні історики та їх батьки зустрілись з авторкою і екскурсоводом, провідною науковою співробітницею Музею, кандидаткою історичних наук Любов’ю Степанівною Клочко. Екскурсія мала назву «Читаємо Геродота».

Під час екскурсії учасники дізнались про народи на території України в І тисячолітті до нашої ери (особливо про скіфів, яких докладно і яскраво описав «Батько історії» давньогрецький історик Геродот;  змогли зрозуміти, що було правдою, а чому немає підтвердження в науці; познайомились зі знаменитим похованням з кургану Товста могила, де була віднайдена славнозвісна пектораль.

        

Радіємо можливості зустрічатись і відвідувати музеї не в онлайн форматі!

Приєднуйтесь до нас! МАНдруємо світом разом!

Версія для друку Опубліковано: 27 Вересня 2022