Музейний марафон – 2022. Шістдесятництво

Музейний марафон – 2022. Шістдесятництво 1 квітня в рамках освітньо-культурологічного проєкту «Музейна педагогіка в освітньо-культурному просторі Києва: проблеми сьогодення і перспективи» відбувся музейний марафон на тему: «Шістдесятницто».

Спікером виступила вихованка секції «Педагогіка» відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН Анастасія КОВАЛЬСЬКА. 
Варто зазначити, що захід зібрав більше 60 учасників: вихованці, педагоги, керівники секцій різних відділень Київської МАН, вчителі ЗЗСО  не тільки м. Києва та Київщини, а й з інших куточків нашої Країни – була представлена вся Україна. 


Ось як сама Анастасія говорить про обрану тему: «Наша історія є зовсім не такою, як її уявляють собі багато людей. Вона дуже різна: насичена славними перемогами, героїчними подвигами, великими жертвами за волю держави, відданістю країні та народу, чималими втратами, болем та відчаєм, неодноразовими утисками та зневагою з боку ворога. Саме з любові до історії почалась моя громадянська позиція, що переросла в несказанну повагу, з мого боку, до вільної країни, у якій я живу.


Шістдесятництво та рух дисидентів – це ще один приклад того, що є люди, які йдуть наперекір всьому, що заважає їм творити та жити заради України. 
Для мене дослідження явища шістдесятництва стало чимось новим і тема шістдесятництва стала об’єктом мого захоплення та бажання зануритись глибше. Я переконана в тому, що моя мета – це не лише вдосконалюватись самій та поповнювати свої знання, але й мотивувати та заохочувати інших, передавати ці знання їм».


 Ознайомитись з Музеєм шістдесятництва у місті Києві Ви можете за посиланням:

МУЗЕЙ ШІСТДЕСЯТНИЦТВА

Версія для друку Опубліковано: 04 Квітня 2022