II МІЖНАРОДНА ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЮНЕСКО У ДЗЕРКАЛІ ДОСЛІДЖЕНЬ МОЛОДІ: КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА В ПЕРІОД РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ», ПРИСВЯЧЕНА 70-РІЧЧЮ ЧЛЕНСТВА УКРАЇНИ В ЮНЕСКО

II МІЖНАРОДНА ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЮНЕСКО У ДЗЕРКАЛІ ДОСЛІДЖЕНЬ МОЛОДІ: КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА В ПЕРІОД РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ», ПРИСВЯЧЕНА 70-РІЧЧЮ ЧЛЕНСТВА УКРАЇНИ В ЮНЕСКО В умовах російсько-української війни проблема збереження та відновлення культурної спадщини набуває особливого значення. Російська агресія завдає значної шкоди нашій національній спадщині, знищуючи та пошкоджуючи безцінні пам’ятки культури та історії.

За попередніми даними на сьогодні постраждало понад тисячу пам’яток культурної спадщини, з яких близько 150 мають статус національного значення. Серед них – стародавні храми, музеї, історичні будівлі та археологічні пам’ятки, що є невіддільною частиною нашої національної ідентичності.

Запрошуємо учнів та студентів взяти участь в II міжнародній практичній конференції «ЮНЕСКО у дзеркалі досліджень молоді: культурна спадщина в період російсько-української війни», яка відбудеться 31 жовтня 2024 р. під Патронатом Національної  комісії України у справах ЮНЕСКО в онлайн-форматі.

Конференція має на меті сприяти активному обміну ідеями, висвітленню нових результатів досліджень та формуванню стратегій для фіксації втрат, подальшого збереження та відновлення культурної спадщини в умовах російсько-української війни, а також сформувати повагу до національної культури, прищепити почуття гідності та патріотизму, примножити та систематизувати знання про рідний край та його культуру, розвинути у молоді наукове, критичне мислення, навички дослідницької діяльності.

Робочі мови конференції: українська, англійська.

Конференція працюватиме за напрямами:

―      ЮНЕСКО та Україна: напрями взаємодії в галузі культурної спадщини;

―      втрати нерухомої культурної спадщини: історія та стан зруйнованих пам’яток;

―      музеї в період російсько-української війни: загрози та способи збереження, формати діяльності.

Для участі в конференції просимо до 20 жовтня 2024 р. надіслати заявку (Додаток 1) та тези (Додаток 2) до збірника (зразок оформлення матеріалів доповіді) на електронну адресу оргкомітету method_department_kman@ukr.net.

За основними напрямами роботи конференції планується видання збірки тез доповідей учасників, передбачено вручення сертифіката учасника Конференції, кращі доповідачі будуть відзначені дипломами, а їх наукові керівники нагороджуватимуться подяками.

 Контактна особа: Моїсеєнко Єлизавета Валеріївна, 067 707 87 62.

Версія для друку Опубліковано: 02 Липня 2024