Друга Міжнародна літня наукова школа з музейної педагогіки «Шкільні музеї та музейна педагогіка: освітньо-виховний аспект в умовах воєнного стану»

Друга Міжнародна літня наукова школа з музейної педагогіки «Шкільні музеї та музейна педагогіка: освітньо-виховний аспект в умовах воєнного стану» Проведення Другої Міжнародної літньої наукової школи з музейної педагогіки «Шкільні музеї та музейна педагогіка: освітньо-виховний аспект в умовах воєнного стану» з 19 по 23 червня 2023 року об’єднало учнів з багатьох регіонів України та зарубіжжя. Слід зазначити, що в роботі літньої наукової школи взяли участь учні та педагогічні працівники й з окупованих територій України, а саме, із Запорізької та Донецької областей.

Програмою літньої наукової школи було передбачено проведення тематичних вебінарів, пізнавальних майстер-класів, цікавих тренінгів з музейної педагогіки, інтелектуальних дискусій з відомими науковцями, педагогами, музейниками. Цікавими та захопливими для учнів були онлайн екскурсії, які ознайомили їх з історією, культурою рідного краю та видатними особистостями в експозиціях шкільних музеїв. Учасники школи побували в музеях:

Михайла Грушевського, Лісниківського ліцею імені М. Грушевського, с. Лісники, Київської області,

Григорія Сковороди, НВК імені Григорія Сковороди, с. Коврай, Черкаської області,

Михайла Максимовича, НВК імені Михайла Максимовича, с. Богуславець Черкаської області,

Олеся Гончара спеціалізованої школи №76 імені Олеся Гончара м. Києва.

Після завершення роботи літньої наукової школи її учасники підготували презентаційний ролик про шкільний музей свого закладу освіти з використанням сучасних комп’ютерних технологій та дизайнерських підходів.

Освітяни в умовах воєнного стану, спільними  зусиллями з музейниками та науковцями, засобами музейної педагогіки послідовно плекають майбутнє України, її патріотичне та національно-свідоме молодого покоління.

Версія для друку Опубліковано: 27 Червня 2023