Родинне знайомство з мистецтвом – досвід секції «Історичне краєзнавство»

Родинне знайомство з мистецтвом – досвід секції «Історичне краєзнавство» Секція «Історичне краєзнавство» до знайомства з шедеврами світової культури долучає не тільки вихованців Київської МАН, а й їх батьків, а також партнерів закладу, науковців, котрі консультують юних дослідників столиці та допомагають їм у наукових пошуках. Зокрема, нещодавно в Музеї історії міста Києва керівник секції Ганна Владимирська продовжила новий цикл бесід для родинного кола «Вкрадене мистецтво, або переоблік культури».

На цей раз темою зустрічі було: «Феномен Олександра Архипенка. Скульптор, який вигадав контрформу». Мова йшла про одного з геніїв скульптури ХХ століття, нашого земляка, киянина, який уславив образотворче мистецтво України на весь світ.

Творчість Архипенка – є зразком того, як українські майстри звернули увагу всього світу на наших геніїв. Олександр Архипенко був і залишається одним з шанованих та видатних діячів мистецтва у Європі та США.

Родинне знайомство з мистецтвом – залог не тільки зміцнення родинних стосунків. А й особливої зацікавленності юних дослідників у питаннях, що стануть основою наукових проєктів. Прекрасно, що програмний контент секції «Історичне краєзнавство» дозволяє згуртувати слухачів та всіх причетних до науково-дослідницького процесу в одну велику МАНівську родину!

Версія для друку Опубліковано: 12 Липня 2022