КМАН Київська Мала академія наук

Вивчаємо осінню календарну обрядовість

Вивчаємо осінню календарну обрядовість У відділенні української філології та мистецтвознавства 26 вересня відбувся фольклористичний семінар «Осінній цикл календарної обрядовості».

Годік Катерина Олександрівна, керівниця секції фольклористики та мистецтвознавства, розповіла вихованцям про особливості народної творчості цього періоду. В межах заходу молоді науковці змогли подискутувати про проблемні точки в дослідженні фольклору. Поговорили також про трансформацію осіннього циклу сьогодні, поєднання народних традицій та сучасних комерціалізованих свят. Насамкінець було визначено перспективні теми дослідження.

Переглянути запис семінару:

 

Освітній процес  у відділенні української філології та мистецтвознавства ‒ це: навчання з креативною командою фахівців, вивчення сучасних тем досліджень, постійна комунікація з провідними науковцями, участь у цікавих проєктах і заходах, що реалізовуються в межах Концепції всебічного розвитку та ствердження української мови в усіх сферах суспільного життя столиці на 2023-2025 роки, можливість залучення до міжнародних конкурсів.