КМАН Київська Мала академія наук

Наукова-практична онлайн конференція «Економічні проблеми сучасної України»

Наукова-практична онлайн конференція «Економічні проблеми сучасної України» Відділенням економіки Київської МАН у партнерстві з Національним педагогічним університетом ім. М.П. Драгоманова та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» була організована та проведена науково-практична онлайн конференція «Економічні проблеми сучасної України».

З вітальними словами до юних науковців звернулися Лариса Антонівна Підопригора, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри економіки та економічної політики Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова та Олександр Іванович Колядич, кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної теорії Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Модератором та основним спікером конференції виступила  Валентина Василівна Сандугей, керівниця секції «Економіка та економічна політика», кандидатка економічних наук, доцентка, доцентка кафедри економіки та економічної освіти Національно педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Голова комісії з академічної етики та доброчесності соціально-правового факультету.

Співведучими заходу були:

Виступи, презентації та дискусії юних науковців були надзвичайно актуальними, яскравими та змістовними. Учнів цікавили важливі сучасні економічні питання: бізнес та економіка під час війни, проблеми та перспективи розвитку підприємництва у столиці, доходи домогосподарств та проблеми бідності в Україні, сімейний бюджет в умовах пандемії та війни, особливості формування та реалізації людського капіталу, інновації в економіці, тіньова економіка, банківські кризи, проблема розвитку поведінкових фінансів, фондовий ринок, ринок нафти, криптовалюта, глобалізація економіки, труднощі розвитку ОПК, масова трудова міграція українців, інвестиційні пріоритети ЄС щодо України тощо.

Дякуємо всім організаторам, спікерам та учасникам за плідну роботу під час конференції та високий науковий рівень виступів, глибокі дослідження, яскраву подачу матеріалу, вміння вести дискусію та ставити питання. Пишаємось молодим поколінням юних економістів, які знають, як розв’язати  наявні проблеми в економіці України, розуміють причини та наслідки економічних процесів та явищ.