КМАН Київська Мала академія наук

Математична мозаїка - підсумки

Математична мозаїка - підсумки Сьогодні вихованців КМАН розкидало по всьому світу. Щорічний математичний конкурс, що проводиться Київською МАН з 2015 року, зібрав мозаїку з талановитих, наших наймолодших дослідників, захоплених математикою. Надихає їхня наполегливість та бажання розвиватися, шукати відповіді, дізнаватися нового...

Роботи юних дослідників із задоволенням попередньо оцінювало та потім заслуховувало виступи на науковій конференції, що відбулася 22 травня, поважне і професійне журі. Захист наукових робіт проходив у теплій та дружній атмосфері. Школярі активно приймали участь у роботі,  уважно слухали доповіді учасників і занотовували цікаві моменти, ставили один одному запитання. При відповідях на запитання доповідачі виявили глибоке розуміння досліджених питань, віртуозне володіння матеріалом. Всі без винятку роботи були гарно підготовленими та мали презентації у привабливих зрозумілих формах.

Доповіді учасників були чіткими, динамічними та грамотними. Роботи мали різноплановий характер та різноманітне занурення у досліджувану область.

Слід відзначити високий рівень робіт представників  Гімназії №283 Деснянського р-ну міста Києва. А саме: учениця 7 класу гімназії Рудик Марія Єлизавета Олександрівна зайняла перше місце у номінації «Вибрані питання планіметрії» за темою дослідження «Рівносторонні (m-1) n- кутники на базі правильного n-кутника» та учениця 6 класу Пальчиківська Єлизавета Андріївна посіла друге місце у номінації «Історії математики. Математика і сучасність» із темою дослідження  «Різноманітний світ фракталів».  Два семикласники  гімназії №143 Оболонського району міста Києва посіли друге місце у номінації «Історії математики. Математика і сучасність»: Кохан Клим Олександрович  досліджував «Лабіринти. Деякі стратегії виходу», а  Кириленко Артьом Олександрович цікаво та із захопленням розповів про «Календар і математику».  Слід зазначити, що більшість  робіт вирізнялися змістовною та аналітичною складовою, значним самостійним, творчим та власним доробком, глибоким опануванням матеріалу, який доповідачі грамотно і послідовно виклали під час доповіді. І ось, сьогодні, 24 травня, відбулось оголошення результатів та нагородження грамотами і призами переможців конкурсу. Також було оголошено подяку керівникам робіт юних науковців!

Бажаємо учасникам конкурсу творчої наснаги та успіхів у власних наукових дослідженнях! Чекаємо у наступному році!